sobota, 8. januar 2011

Silvestrska večerja

Naj bo prva objava na tem blogu prikaz letošnje silvestrske večerje, ki je bila veganska :D

Ajdova kaša v solati




Za tole okusno solato ne rabiš biti ravno dolgokilometraš v kuhinji, je zelo preprosta, dobra in nasitna. V bistvu samo skuhaš ajdovo kašo, medtem ko se kaša kuha, na kolobarje narežeš korenček in na kockice bučke, malo pokapaš s sojino omako in vsako posebej pražiš do mehkega. Vse sestavine ohladiš, zmešaš skupaj, dodaš malce olivnega olja, limoninega soka in sojine omake - in to je to! Za prste obliznit :D

Žepki s špinačo


Tile žepki so se mi malce preveč zapekli - ups! Nisem vajena cvreti hrane in dejansko ne znam upravljati z oljem in rezultat je seveda viden na fotki ... Vendar ni ostal niti en žepek, tako da je bilo vseeno okusno in zadeva ni pristala v pomijah. Navdih za žepke in ajdovo kašo sem našla v knjigi Matejina veganska kuhinja, avtorica je Mateja Tea Dereani. Zelo priporočljivo branje za vse, ki se uvajate v veganski način prehranjevanja.

Pivski kruh




Potrebuješ le 3 skodelice presejane bele moke, 2 jušni žlici sladkorja, 4 čajne žličke pecilnega praška, pol čajne žličke soli in 30 g toplega piva – katerega koli. V skledi zmešaj skupaj presejano moko in pecilni prašek, sladkor in sol. Nato dodaj pivo in dobro zmešaj. Testo bo zelo pacasto – ne sekiraj se, je normalno, da je tako. Nato oblikuj hlebček, ga položi v pekač in peci v prej ogreti pečici okoli 35, 40 min na 200 stopinj Celzija. Njam njam :D

Cimetove rolice ...
 ... sladke slajše presladke ... Ampak enkrat na leto pa sedejo :D
Srečno!!! 






 Ok, res sem malce pozna s tole temo, vendar se menda cel januar še lahko vošči in trosi lepe želje :D


Ni komentarjev:

Objavite komentar