sreda, 24. avgust 2011

Ohrovt ...



... je antioksidant, preprečuje razvoj raka (mar ne vsa zelenjava ;)), odpravlja slabokrvnost, uničuje viruse in bakterije, surov pomaga pri prebavi, razstruplja želodec ter debelo črevo in še in še in še ... Poka od zdravja, v glavnem! Zato bi bil greh ne si ga pripraviti zdaj, ko je sezona. Prštimat se ga da na vse sorte načine:

1. enolončnica:  http://www.mojirecepti.com/recept/enoloncnica-z-ohrovtom.html;
2. juha: http://www.mojirecepti.com/recept/ohrovtova-juha-1.html;
3. polpeti: http://www.mojirecepti.com/recept/ohrovtove-polpete.html;
4. priloga: http://www.kulinarika.net/recepti/13520/zelenjavne-jedi/ohrovtova-priloga/;
5. musaka: http://www.kulinarika.net/recepti/8209/mesne-jedi/musaka-z-ohrovtom/

 No, jaz sem ohrovt samo narezala na trakove, na olju popražila čebulo in na njej paradižnik, vrgla gor ohrovt, na koleščke narezala dva majhna korenčka in dve majhni kolerabici in to dušila 15, 20 minut.  Potem sem še malce solila in to je to.


Ni komentarjev:

Objavite komentar